Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕΓΑΛΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 26/9 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ.

Η Απεργία σημείωσε σημαντική συμμετοχή στο δημόσιο και ιδιωτικό φορέα στην περιοχή της Λαυρεωτικής, όπως μεγάλη ήταν και η συγκέντρωση στο Λαύριο στο Άγαλμα  Μεταλλωρύχων. Αυτό δεν είναι ένα αποτέλεσμα που ήρθε και έπεσε από τον ουρανό αλλά ήταν αποτέλεσμα δουλειάς που ανέπτυξε το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου στους εργασιακούς χώρους μαζί με τα σωματεία  και τα μέλη τους που έκαναν δικιά τους υπόθεση την μάχη της απεργίας. Η Απεργία για να έχει αποτέλεσμα πρέπει να την Κάνει δικιά του υπόθεση ο Κάθε εργάτης και εργάτρια. Να γίνει κουβέντα στους χώρους εργασίας να σπάσει η τρομοκρατία, το «τίποτα δεν γίνεται», να γίνονται γενικές συνελεύσεις και να παίρνονται συλλογικές αποφάσεις. Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε το προηγούμενο διάστημα και το καταφέραμε σε αρκετούς χώρους. Για να σπάσει η τρομοκρατία σε ορισμένους χώρους έπρεπε από τα χαράματα δεκάδες πρωτοπόροι εργάτες να βρεθούν έξω από εργοστάσια και χώρους δουλειάς για να περιφρουρήσουμε τον αγώνα μας. Κάπως έτσι ήρθε η μεγάλη συμμετοχή στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση.  Και ήταν φυσικό οι εργάτες να επιλέξουν να βρεθούν στην συγκέντρωση με τους συναδέλφους τους που τους εμπιστεύονται, με τις ταξικές δυνάμεις, του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου και της ΠΑΣΕΒΕ.
 Κάποιοι άλλοι που πίνουν νερό στο όνομα της ενότητας και του ακομμάτιστου συνδικαλισμού... επέλεξαν να μην συμμετέχουν στην συγκέντρωση της πόλης τους αλλά να «διευκολύνουν» τους απεργούς βγάζοντας ανακοινώσεις ότι θα βάλουν λεωφορεία για να τους πάνε στην ΓΣΕΕ. Τέσσερα λεωφορεία ειπώθηκε ότι θα μπουν (ένα από το σωματείο των εργαζομένων του Δήμου, ένα από την ΔΕΗ, ένα από το σύλλογο των Δασκάλων και ένα από τον Σύριζα) και έβαλαν μηνύματα σε τοπικό ραδιοσταθμό και σε τοπικά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης   για να διευκολύνουν την μαζική Κάθοδο στην  Αθήνα. . Τελικά ως συγκοινωνούντα δοχεία όλο τυχαίως... έφυγαν όλοι μαζί με ένα πούλμαν...  Τα συμπεράσματα δικά σας.
Ο αγώνας για την οργάνωση της εργατικής τάξης, των ανέργων και της δημιουργίας του κοινωνικού μετώπου που εκφράστηκε καθαρά στην απεργιακή μας συγκέντρωση , συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Αποφασισμένοι για το δίκιο και την ανατροπή προχωράμε βήμα, βήμα στην ανασυγκρότηση του κινήματος για να γίνει πιο ικανό να αναμετρηθεί στα ίσια με την αστική εξουσία.

(Φωτογραφίες θα αναρτηθούν μετά της 7μ.μ στο blog  του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου )    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου