Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ


Κάλεσμα Επιτροπής Ανέργων Εργατικού Κέντρου Λαυρίου

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, καλεί τους άνεργους του Λαυρίου να στηρίξουν και να στελεχώσουν την Επιτροπή Ανέργων, ένα συλλογικό όργανο με σκοπό να πρωτοστατήσει στους αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ανέργων στην πόλη μας.

  Σε μια εποχή που η ανεργία φαντάζει μια μόνιμη μαύρη σκιά πάνω απο τη χώρα, στη πόλη του Λαυρίου με τα γνωστά προβλήματα που προυπήρχαν της κρίσης, στον καιρό που συντονισμένα τα ΜΜΕ και τα αστικά και φασιστικά κόμματα προσπαθούν να μας πείσουν οτι για ότι συμβαίνει φταίμε εμείς οι ίδιοι, είναι ο καιρός οι άνεργοι του Λαυρίου να δώσουν μια απάντηση στην καταιγίδα που έχει ήδη φτάσει και μας οδηγεί στην απελπισία.
 
Η ανεργία είναι ένας βάλτος που μας πνίγει καθημερινά. Στην ουρά του ΟΑΕΔ, στο άγχος για την καθημερινή επιβίωση, στο πετσόκομα όσων προοπτικών και ελπίδων είχαμε για την ζωή μας. Την ξέρουμε καλά, όπως ξέρουμε και τις ελπίδες που μας έχουν πουλήσει κατα καιρούς διάφοροι «καλοθελητές».
  Ετσι, το μόνο ασφαλές συμπέρασμα πλέον, είναι οτι ο ατομικός δρόμος, η λογική του «να βολέψω τον εαυτό μου» δεν οδηγεί παρά στην απομόνωση, που με τη σειρά της δίνει την θέση της στην απελπισία. Και είναι μόνο στους κοινούς αγώνες, εκεί που το κάθε άτομο γίνεται μέρος ενός δυνατού συνόλου και απο παθητικός δέκτης των πραγμάτων παλεύει για να διαμορφώσει τη ζωή του, υπάρχει προοπτική. Δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε τη λύση απο πουθενά παρα μόνο απο τους ίδιους τους αγώνες μας.
Να ανακαλύψουμε ξανά την εργατική κοινότητα. Τον αγώνα «μαζί». Να θυμηθούμε την δύναμη που έχουμε όταν παλεύουμε όλοι μαζί, ενωμένοι, με συνείδηση. Με μυαλά καθαρά απο φόβους και ενέργεια συντονισμένη, σαν μια γροθιά. Μαζί με τα ταξικά σωματεία, ενάντια σε κυβέρνηση- Τρόικα- καπιταλιστές.
Σε Κάθε απεργιακό κάλεσμα η συμμετοχή στην συγκέντρωση και των ανέργων είναι ουσιαστική και δίνει δύναμη στον αγώνα για την ανατροπή, τα αιτήματα των ανέργων γίνονται αιτήματα όλων των εργατών. Και έτσι βήμα, βήμα δημιουργείται το μεγάλο ταξικό ποτάμι που θα παρασύρει στο διάβα του τα παράσιτα που μας απομυζούν το μόχθο μας.
ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΩΣΗ 11π.μ στο Άγαλμα μεταλλωρύχων.

Διεκδικούμε:
·       Εκτακτο επίδομα για τους άνεργους οικοδόμους.
·       Επίδομα ανεργίας μέχρι να βρούμε δουλειά.
·       Δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή κάλυψη για τους άνεργους και τις οικογένειές τους.
·       Πάγωμα των δανείων και σταμάτημα κάθε πλειστηριασμού στους άνεργους συναδέλφους μας.
·       Απαγόρευση διακοπής παροχής ρεύματος, νερού και τηλεφώνου.
·       Δωρεάν παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά των ανέργων.
·      Καμιά αύξηση του ορίου ενσήμων που χρειάζεται για να βγούμε στη σύνταξη.
τηλέφωνα επικοινωνίας επιτροπής: 6995348356, 6984928944 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου