Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ "ΠΡΩΪΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ «ΠΡΩΪΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ»

Το δόγμα «μηδενική ανοχή» της κυβέρνησης επεκτείνεται σταθερά με γεωμετρική πρόοδο σε όλες της εκφάνσεις της κοινωνίας μας. Κάθε τι που ενοχλεί, Καθετί που αποκαλύπτει, καθετί που θα μπορούσε να ξεσηκώσει αντιδράσεις ενάντια στην βαρβαρότητα της κυβέρνησης θα κόβεται από την ρίζα του. Τρανό παράδειγμα η διακοπή της πρωινής εκπομπής της ΝΕΤ «Πρωινή Ενημέρωση» με τους δημοσιογράφους Αρβανίτη, Κατσίμη. Πρόφαση για την διακοπή της ήταν τα σχόλια των δημοσιογράφων για τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης κ. Δενδια για την υπόθεση των βασανισμών κρατούμενων που είχε αποκαλύψει η εφημερίδα γκάρντιαν. Το σχέδιο φυσικά απομόνωσης της αντικειμενικής ενημέρωσης έχει ξεκινήσει πριν καιρό με την μείωση των ωρών από 4 σε 2 και οι δημοσιογράφοι παρέμεναν σε τεντωμένο σκοινί κρινόμενοι από τους υπεύθυνους του καναλιού στην κάθε λέξη τους.
Αν είχαν επιλέξει να στηρίζουν την κυβέρνηση, την τρόικα και την «επιτάχυνση των αναδιαρθρώσεων» αν κατήγγελλαν τους απεργούς και τους αγώνες, σίγουρα τα συμβόλαιά τους θα ήταν μεγαλύτερα και κανάλια σαν τον ΣΚΑΪ θα τους έντασσαν στο πρόγραμμα τους.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου, θεωρεί απαράδεκτη την διακοπή της εκπομπής, προκλητική λογοκρισία και βαθιά έλλειψη αντικειμενικότητας από την δημόσια τηλεόραση που έχει μετατραπεί  σε μηχανισμό ελεγχόμενης ενημέρωσης από την μεριά της κυβέρνησης, είναι καθαρή πολιτική δίωξη. Απαιτούμε την άμεση επαναλειτουργία της εκπομπής.  Χαιρετίζουμε την στάση των δημοσιογράφων που μέχρι σήμερα στάθηκαν υπερασπιστές της αντικειμενικής ενημέρωσης, κάτι το οποίο κοστίζει, όμως είναι αυτό που έχει χρέος να κάνει ο Κάθε δημοσιογράφος. 
Λαύριο 29 Οκτώβρη 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου