Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου σημμετέχει στην εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ


Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης- Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (Παράρτημα Λαυρίου) (Π.Ε.Α.Ε.Α-Δ.Σ.Ε)

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 800 ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ-ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ (Χειμώνας του ΄42)

Το Παράρτημα Εθνικής Αντίστασης-Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (Π.Ε.Α.Ε.Α-Δ.Σ.Ε) καλεί όλο τον λαό της Λαυρεωτικής στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους 800 και πλέον  νεκρούς από την πείνα την περίοδο της φασιστικής-ναζιστικής κατοχής τον χειμώνα του ΄42. Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 11π.μ στο μνημείο των πεσόντων από την πείνα (δίπλα στο κτίριο του ΟΤΕ).
Σήμερα που η αστική τάξη στηρίζει ναζιστικά μορφώματα για την συνέχιση της εξουσίας της, σήμερα που γίνεται βίαιη καταστροφή της εργατικής δύναμης, που οι μισθοί έγιναν φιλοδωρήματα, που παίρνονται κατασταλτικά μέτρα ενάντια του λαϊκού κινήματος, σήμερα που η δικτατορία των μονοπωλίων δείχνει τα δόντια της στους λαούς όλου του κόσμου και τους εξαναγκάζει στην πείνα, την φτώχεια, την ανεργία, σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη να διδαχτούμε από την ιστορία μας, την δική μας ιστορία. Αυτή που έγραψαν με το αίμα τους, οι παππούδες μας, οι συγγενείς μας, στην διαρκή αναμέτρηση με το κεφάλαιο, την σύγκρουση με την εργοδοσία και τον φασισμό. Αυτή την ιστορία που εγγράψαν με τον θάνατο τους στην περίοδο της φασιστικής κατοχής στην πόλη μας. Δεν υπάρχει οικογένεια στο Λαύριο που να μην θρήνησε τουλάχιστον έναν νεκρό, τα στοιχεία που παρουσιάζονται από τους νεκρούς του χειμώνα του 42 είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Η ιστορία διδάσκει και εξοπλίζει. Είμαστε σίγουροι, ότι οι λαοί θα ακολουθήσουν τον δρόμο της ρήξης και της σύγκρουσης με τα μονοπώλια, θα ανακόψουν τους νέους  ιμπεριαλιστικούς πόλεμους, για το ξαναμοίρασμα του κόσμου, θα στραφούν ενάντια στους αστούς της κάθε χώρας που κρατούν τον πλούτο στα χέρια τους, τον δικό μας πλούτο που εμείς οι εργάτες παράγουμε και καρπώνονται μια χούφτα παράσιτα.
Τιμή στους πεσόντες από τους φασίστες.
Όλοι στην εκδήλωση την Κυριακή 25 Νοέμβρη 2012 11π.μ στο άγαλμα των πεσόντων από την πείνα την περίοδο της φασιστικής –ναζιστικής κατοχής.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου