Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗΝ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ


Μην κλείνεις τα μάτια Αυτός είναι ο Ιμπεριαλισμός Έτσι χαράσσονται τα νέα σύνορα και οι καινούργιες αγορές 
Νεκρό παιδί στα χέρια του πατέρα του από τις Ισραηλινές
 επιδρομές. Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών  

ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΝ ΓΗ ΞΑΝΑΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΧΑΡΑΖΟΥΝ

Η ιμπεριαλιστική επέμβαση στην λωρίδα της Γάζας από τον χωροφύλακα της περιοχής το Ισραήλ είναι η προσπάθεια ανάφλεξης της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου με σκοπό την επέμβαση στην Συρία και το Ιράν με την άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ, της ΕΕ της Τουρκίας. Στο παιχνίδι με την φωτιά εμπλέκεται και η χώρα μας με τις στρατιωτικές συμφωνίες που έχει με το Ισραήλ, αλλά και με το ΝΑΤΟ.  Οι εργάτες και υπάλληλοι, οι νέοι και οι νέες της χώρας μας πρέπει να καταδικάσουν την επέμβαση του Ισραήλ σε έναν λαό που υποφέρει εξαιτίας του αποκλεισμού και της κατοχής από τους Ισραηλινούς. Απαιτούμε την άμεση κατάπαυση του πυρός, ανεξάρτητο κράτος των Παλαιστινίων με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ με τα σύνορα του 1967. Να Σταματήσουν τώρα οι εποικισμοί και το χτίσιμο του τείχους που απομονώνει και καταδικάζει τους Παλαιστίνιους σε μόνιμη φτώχια και εξαθλίωση. Να Σταματήσει τώρα η χώρα μας την εμπλοκή της με οποιονδήποτε τρόπο στα σχέδια επέμβασης στην Συρία και το Ιράν, να Σταματήσουν τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με το Ισραήλ.
Η ανάφλεξη στην ευρύτερη περιοχή δεν μας αφήνει έξω από τον χορό του πόλεμου, ενός πόλεμου που εξυπηρετεί την ενίσχυση των ιμπεριαλιστικών κρατών στην περιοχή, την ενίσχυση των μονοπωλίων που τον στηρίζουν. Χαμένοι είναι μόνο οι λαοί που πληρώνουν με το αίμα τους το ξαναμοίρασμα του κόσμου και των αγορών. Ούτε ένας νεκρός εργάτης για τα κέρδη των μονοπωλίων, αγώνας και θυσία για την κοινωνικοποίησή τους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας που καθημερινά, με τη συνεπή αγωνιστικό στάση του, δίνει συνέχεια και προοπτική στις αγωνιστικές παραδόσεις του λαού μας, χαιρετίζει και τιμά την 39η επέτειο από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου του Νοέμβρη του 1973.
 Χαιρετίζει και τιμά αυτήν τη λαϊκή εξέγερση στα πρόσωπα των εκατοντάδων χιλιάδων εργατών και εργαζόμενων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, συμμετείχαν στις απεργίες και τις απεργιακές συγκεντρώσεις, ενάντια στη βαρβαρότητα των νέων αντιλαϊκών μέτρων. Χαιρετίζει αυτούς τους χιλιάδες αγωνιστές που αντιπαλεύουν αταλάντευτα αυτήν την ακραία αντεργατική πολιτική που συνδιαμόρφωσαν, η τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, για να διασώσουν το κεφάλαιο και το απάνθρωπο καπιταλιστικό σύστημα τους που παραδέρνει στην παρατεταμένη οικονομική κρίση του.
Οι αγωνιστικές παρακαταθήκες, οι ηρωικές εξάρσεις, του λαού και της νεολαίας στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 ενάντια στην ανοιχτή, φασιστική, αμερικανοΝΑΤΟική, απριλιανή δικτατορία, αλλά και η αταλάντευτη στάση των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα στις φυλακές, στις εξορίες και στα βασανιστήρια, οδηγούν και εμπνέουν και σήμερα τα δικά μας αγωνιστικά βήματα. Τα οράματα και τα ιδανικά για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, είναι ο ασφαλής δρόμος για να μπορέσουμε να οργανώσουμε και να προσανατολίσουμε τους αγώνες μας που θα πραγματώσουν αυτά τα οράματα και τα ιδανικά. Έτσι τιμούμε τους νεκρούς μας και δικαιώνουμε τους αγώνες τους.
Σήμερα απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική κεφαλαίου, κυβέρνησης, Ε.Ε. δεν υπάρχει για την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους και τ’ άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, άλλη επιλογή παρά μόνο ο συνεχής συνεπής ταξικός αγώνας αντίστασης και αντεπίθεσης, η οργάνωση, η ανυπακοή και η απειθαρχία για να μην υλοποιηθούν στους χώρους δουλειάς τα βάρβαρα μέτρα που αποφασίστηκαν.
Μέσα από την καθημερινή δράση για την προστασία και την υπεράσπιση των εργατικών των λαϊκών νοικοκυριών από τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τον αυταρχισμό και την καταστολή που φέρνει η σημερινή πολιτική του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων, το βασικό χρέος είναι να συγκεντρωθούν, να προετοιμαστούν οι δυνάμεις της εργατικής τάξης, των άλλων λαϊκών στρωμάτων, σε μια λαϊκή συμμαχία που θα εναντιωθεί στη νέα ιερή  συμμαχία των δυνάμεων του κεφαλαίου, στην κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και του κουμανταδόρου της, την ΕΕ, και θα επιβάλει την δική της εξουσία. Την εξουσία της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Την εξουσία εκείνη που με λαϊκή συμμετοχή και συνεχή λαϊκό έλεγχο, θα οργανώσει και θα διαχειριστεί μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Έτσι θα συμβάλουμε ώστε να γίνουν πράξη τα συνθήματα των αγωνιστών του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΤΟΥ ’73, «ΕΞΩ ΑΙ ΗΠΑ», «ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ», «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ» με αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΥΡΩΕΝΩΣΗΣ και από κάθε άλλη ιμπεριαλιστική, αντιλαϊκή συμμαχία και εξάρτηση.

Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ


ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΡΑΣΗΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ 5:30 μ.μ στο Εργατικό Κέντρο Λαυρίου (Δανουκάρα 7)


Η Λαϊκή επιτροπή Λαυρεωτικής, επειδή έχει γίνει δέκτης πολλών καταγγελιών για διακοπές ηλεκτροδότησης από την ΔΕΗ, σε αρκετές δεκάδες σπίτια συνανθρώπων μας τις τελευταίες μέρες, καλεί όσους έχουν προβλήματα με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, τους έχει έρθει επισήμανση για διακοπή ή ήδη τους έχουν κόψει το ρεύμα και έχει παρέμβει η Λαϊκή Επιτροπή ή το έχουν σύνδεση μόνοι τους, να έρθουν την Δεύτερα 12 Νοέμβρη 5:30μ.μ στο Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, με σκοπό να οργανώσουμε την άμυνά μας στην επίθεση που το επόμενο διάστημα θα οξυνθεί. Η ΔΕΗ προχωράει σε τρομοκρατικές μεθόδους και εκβιασμούς παίζοντας με την φτώχια του λαού και πρέπει να πάρει απάντηση. Στην συγκέντρωση καλούνται όλοι όσοι θέλουν να σηκώσουν κεφάλι και να αγωνιστούν ανεξάρτητα αν έχουν πρόβλημα με την ΔΕΗ.