Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012

ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ


ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τηλ. 2292025328  φαξ 2292024384 κιν,  6984928944,  6980999025,   6974010107 6974010107


ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε εχθές η γιορτή για τα παιδιά που πραγματοποίησε η Λαϊκή Επιτροπή Λαυρεωτικής. Τα παιδιά διασκέδασαν με την παιδική θεατρική παράσταση «Η άσπρη Κότα» και «μαγεύτηκαν» από τον ταχυδακτυλουργό «Πρωτέα». Οι καλλιτέχνες προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς για να χαρίσουν αυτήν την όμορφη βραδιά στα παιδιά. Η  Λαϊκή Επιτροπή Λαυρεωτικής, θα πάρει και άλλες πρωτοβουλίες  για την  ψυχαγωγία των παιδιών αλλά και των γονιών τους.    


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑΘΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ


ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τηλ. 2292025328  φαξ 2292024384 κιν,  6984928944,  6980999025,   6974010107 6974010107


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑΘΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Η Λαϊκή Επιτροπή Λαυρεωτικής χαιρετίζει την μέχρι τώρα προσφορά συναδέλφων, που από το υστέρημά τους ενισχύουν την τράπεζα τροφίμων. Ήδη συνάδελφοι, άνεργοι έχουν πάρει ένα μέρος των τροφίμων και συνεχίζουμε. Αύριο το πρωί η Λαϊκή Επιτροπή Λαυρεωτικής θα βρίσκεται στο Λαύριο έξω από τα σουπερ μάρκετ (my Market και Carrefour) με καλάθι για ενίσχυση από τους συνάδελφους καταναλωτές.

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου, ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του Λαυρίου “Ο ΕΡΜΗΣ”,  και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικης, συντονίζουμε τις φωνές μας ενάντια στην νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης για κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας. Η συγκεκριμένη προσπάθεια εξυπηρετεί μόνο τα μεγάλα πολυκαταστήματα που καραδοκούν να συντρίψουν όσους μικρομεσαίους έχουν απομείνει, ενώ οι εργαζόμενοι που θα είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν και τις Κυριακές θα «πληρώνονται» στην καλύτερη περίπτωση με ρεπό ή και καθόλου για το «καλό της επιχείρησης» ήδη τέτοια περιστατικά έχουν πληθύνει το τελευταίο διάστημα και στην περιοχή μας.
Όσοι επαγγελματίες μπουν στην διαδικασία να ανοίγουν και τις Κυριακές το μόνο που θα καταφέρουν, θα είναι να αυξήσουν τα λειτουργικά τους έξοδα. Το πρόβλημα δεν είναι ότι οι εργαζόμενοι δεν βρίσκουν χρόνο να ψωνίσουν, αλλά ότι δεν έχουν δουλειά και όσοι έχουν κακοπληρώνονται, με μισθούς πείνας  ή οι σχέσεις εργασίας είναι ελαστικές (4ωρα, 6ωρα εκ’ περιτροπής κ.λ.π), χωρίς να μπορούν να συντηρήσουν την οικογένειά τους.
Στο δόλωμα, που έβαλε η κυβέρνηση να ανοίγουν μαγαζιά μέχρι 250 τ,μ δεν μπορούμε να τσιμπήσουμε, γιατί ο Κάθε μονοπωλιακός όμιλος θα μπορεί να μιλήσει για «αθέμιτο ανταγωνισμό» και άλλα τέτοια, και θα ανοίγει με εργάτες -σκλάβους των 300 ευρώ. Οι Νόμοι τους άλλωστε εφαρμόζονται κατά το πόσο συμφέρει τα μεγάλα συμφέροντα. Εδώ στο Λαύριο είναι το ΤΖΑΜΠΟ που δουλεύει παρά  την δικαστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την επαναφορά της χρήσης γης σε ΒΙΠΑ-ΒΙΟΠΑ        
Ο αφανισμός των μικρομεσαίων και ο στραγγαλισμός των εργαζομένων, γενικά της λαϊκής οικογένειας ολοκληρώνεται με το νέο φορολογικό έκτρωμα που έρχεται να ισοπεδώσει τα πάντα. Με την κατάργηση των  αφορολόγητων ορίων, με την φορολόγηση από το πρώτο ευρώ εργαζομένων και  επαγγελματιών, με την πολιτική χαρατσώματος με ένα κάρο φόρους,  το μόνο που θα πετύχει η κυβέρνηση είναι να μεγαλώσει την εξαθλίωση σε πλατιά λαϊκά στρώματα.   
Εμείς οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες της Λαυρεωτικής, καταγγέλλουμε την φιλομονοπωλιακή πολιτική της Κυβέρνησης και απαιτούμε:
·      ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ
·      ΚΑΤΩ ΟΙ ΦΟΡΟΙ
·      ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ, ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
·      ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
·      ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΟΙ ΕΜΜΕΣΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΤΑ ΕΙΔΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ
·      ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΕ 45% ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ.
·      ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
ΛΑΥΡΙΟ 16-12-2012

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 6μ.μ στο Λαύριο Άγαλ. Μετ/ρυχων


ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τηλ. 2292025328  φαξ 2292024384 κιν, 6974010107


ΚΑΤΩ ΟΙ ΦΟΡΟΙ
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 6μ.μ
στο Λαύριο Άγαλ. Μετ/ρυχων

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι. Μπροστά στην φτώχεια και  την εξαθλίωση που έχουν φέρει η Κυβέρνηση και η ΕΕ την πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων, μια απάντηση μπορεί να υπάρξει ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ. Δεν φτάνει που μας έστειλαν στην ανεργία, μας «κουρέψαν» τους μισθούς και μας τους έκαναν φιλοδωρήματα, δεν φτάνει που μας πληρώνουν όποτε γουστάρουν και αν θέλουν οι εργοδότες που έχουν αποθρασυνθεί από την πολιτική που τους υπηρετεί, έρχονται τώρα να μας σφίξουν την θηλιά στον λαιμό με την φορολογική επίθεση. Με την κατάργηση του αφορολόγητου η ληστεία θα γίνεται από το πρώτο ευρώ. Τα χαράτσια συνεχίζονται και αυξάνονται. Σε λίγο θα μας βάλουνε φόρο γιατί αναπνέουμε.
Φτάνει πια. Συνάδελφοι σηκώστε το ανάστημά σας μην φοβάστε την εφορία και τους μηχανισμούς του κράτους. Εμείς έχουμε την δύναμη. Μπορούμε όλοι μαζί σαν μια γροθιά να αντιμετωπίσουμε το ληστρικό κράτος που με την πολιτική του στερεί από τα παιδιά μας τα απαραίτητα και παραχωρεί ζεστό χρήμα και φορολογική ασυλία στο μεγάλο κεφάλαιο. Δεν μπορεί να σκύψουμε το κεφάλι επειδή έχουν την νομοθετική εξουσία πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε ως τέτοιους που είναι «παράσιτα» όπως παρασιτικός είναι και ο σάπιος κόσμος της ελεύθερης οικονομίας και της ανταγωνιστικότητας. Με οργάνωση και ταξική αλληλεγγύη παίρναμε στην αντεπίθεση. Κανένας μόνος του, άμεση απάντηση σε οποιοδήποτε εκβιασμό της εφορίας σε συνάδελφό μας. Καμία κατάσχεση δεν θα πραγματοποιηθεί για να πληρωθεί η φόροληστεία
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
·      ΚΑΤΩ ΟΙ ΦΟΡΟΙ
·      ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ, ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
·      ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΟΙ ΕΜΜΕΣΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΤΑ ΕΙΔΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ
·      ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΕ 45% ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ.
·      ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ:Για το Άθλιο ρεπορτάζ του ALPHA


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΘΛΙΟΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΔΙΕΞΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥ.

Στο Λαύριο η Λαϊκή Επιτροπή Λαυρεωτικής έχει οργανώσει τους εργαζόμενους-άνεργους και παλεύει για να μην μείνει κανένας χωρίς ρεύμα. Αυτό έχει ως συνέπεια την επανασύνδεση του ρεύματος σε 150 και πλέον οικογένειες που ήρθαν αντιμέτωπες με το σκοτάδι. Η όλη προσπάθεια που γίνεται έχει πάρει διαστάσεις και γινόμαστε παράδειγμα για όλη την Ελλάδα. Το μάθανε και τα τσακάλια της ενημέρωσης στον ALPHA και έστειλαν συνεργείο να κάνει ρεπορτάζ. Το ρεπορτάζ που τελικά παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του σταθμού την Παρασκευή 14 Δεκέμβρη, ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του συστήματος. Το συμπέρασμα που παρουσίαζαν  ήταν ότι δεν βγαίνει τίποτα και κοιτάχτε να βολευτείτε με καμιά ξυλόσομπα. Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική. Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι-άνεργοι, που ανοίξανε τα σπίτια τους να δείξουν το πρόβλημά τους, συσπειρώνονται στην Λαϊκή Επιτροπή Λαυρεωτικής και με παρεμβάσεις μας έχουν γίνει επανασυνδέσεις. Συμμετέχουν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Το ρεπορτάζ κόπηκε και ράφτηκε με σκοπό να μην βγαίνει ως συμπέρασμα η αφοβία του λαού και η ανυπακοή προς τα μέτρα εξόντωσης του. Η Λαϊκή Επιτροπή θα επανέλθει με δικό της ρεπορτάζ και θα ενημερωθούν όλοι για την πραγματικότητα.
Οι εργαζόμενοι, άνεργοι, πρέπει να μάθουν να ενημερώνονται με βάση το συμφέρον τους, να ψάχνουν να βρίσκουν την αλήθεια και να μην εγκλωβίζονται στα αστικά μέσα ενημέρωσης που προπαγανδίζουν τα συμφέροντα των μονοπωλίων.