Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ


ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΜΑΡΤΗ  6:30μ.μ στο Κέντρο Υγείας

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου καλεί τον λαό του Σαρωνικού σε συγκέντρωση που καλεί η λαϊκή επιτροπή Σαρωνικού ενάντια στο επικείμενο κλείσιμο του Κέντρου Υγείας.
Όπως καταγγέλλεται από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου «Σωτηρία» στα νέα οργανογράμματα του νοσοκομείου δεν συμπεριλαμβάνεται το Κέντρο Υγείας του Καλυβίων.
Αυτό σημαίνει ότι ή πάει για κλείσιμο ή για παραχώρηση σε άλλον φορέα π.χ τον Δήμο ή ΜΚΟ.
Σε αυτή την εξέλιξη οι εργαζόμενοι της περιοχής πρέπει να αντιδράσουν και να μην επιτρέψουν την διάλυση της σημαντικής για την υγεία, υποδομής.
Όλοι όσοι πλήττονται από αυτή την πολιτική που διαλύει την υγεία και την μετατρέπει σε ένα πανάκριβο εμπόρευμα πρέπει να παλέψουν μέσα από τα σωματεία, τις λαϊκές επιτροπές με αποφασιστικότητα, μαζικότητα και με διάφορες μορφές κινητοποιήσεων να αναγκάσουν την κυβέρνηση να κάνει πίσω.
Τα δήθεν όρια που βάζει η τρόικα στην κυβέρνηση οι γελοιότητες των κυβερνώντων ότι «πρώτα εμείς πονάμε» με τα μέτρα, είναι παραμύθια. Στην πραγματικότητα εξυπηρετούν τα αφεντικά τους και τους αρέσει να παίρνουν μπράβο και άριστα στις συναντήσεις με τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές. Αυτή είναι η δημοκρατία των λίγων. 
Οι εργαζόμενοι πρέπει να μην έχουν εμπιστοσύνη στις δημοτικές αρχές, οι οποίες ενώ φαίνονται ενωμένες για να παλέψουν από κοινού την λειτουργία όλων των Κέντρων Υγείας, στην πραγματικότητα λειτουργούν υπόγεια και προσπαθούν με όλους τους τρόπους να κρατήσουν το δικό τους «μαγαζί» (στην προκειμένη περίπτωση το Κέντρο Υγείας) ανοικτό και οι άλλοι να πάνε να πνιγούνε.
Επίσης στην όποια αντιπαράθεση αναπτύξουν με την κυβέρνηση, δεν βάζουν επί της ουσίας τα ζητήματα που αφορούν την υγεία, όπως το ζήτημα της δωρεάν εξέτασης όλων, την θεώρηση των βιβλιαρίων σε όλους τους άνεργους, την μη ιδιωτικοποίηση της υγείας. Οι περισσότεροι καίγονται να γίνουν διαχειριστές και της υγείας στην περιοχή τους, απαλλάσσοντας το κράτος από την υποχρέωση για χρηματοδότηση της υγείας και την επιβάρυνση του κόστους  της όποιας πρωτοβάθμιας φροντίδας να την φορτώνεται ο ασθενής και οι δημότες μέσω των δημοτικών τελών.  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
·      Την πλήρη λειοτουργία όλων των κέντρων υγείας της περιοχής επί 24ωρου
·      Πρόσληψη τώρα όλου του αναγκαίου Ιατρικού-Νοσηλευτικού και Διοικητικού προσωπικού, με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας (επικουρικοί, συμβασιούχοι, εργαζόμενοι μέσω ΜΚΟ κ.λ.π) ή μέσω ιδιωτικών εταιριών.
·      24ωρη λειτουργία, δωρεάν για όλους. Κατάργηση των εισιτηρίων.
·      Καμμία συγχώνευση ή κατάργηση κλινικής, τμήματος, δημόσιας μονάδας υγείας-πρόνοιας. Καμμία διαθεσιμότητα ή απόλυση. Μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας και μαζικές προσλήψεις.
·      Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους, χωρίς προϋποθέσεις. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε υγεία-πρόνοια.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 6:30μ.μ στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων
ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Λαύριο 11-3-2013
        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου