Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΧΤRΑ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ



Συνάδελφοι στα καταστήματα ΕΧΤRΑ,
με αυτή την επιστολή θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τον πολυήμερο αγώνα μας. Καταρχήν να σας πούμε ότι δεν είμαστε κάτι διαφορετικό από εσάς. Και εμείς φοβόμασταν και εμείς υποχωρούσαμε κάτω από πιέσεις, και εμείς ανεχτήκαμε πολλά. Απλά εμείς κάναμε το πρώτο βήμα. Σπάσαμε τον φόβο που μας διακατείχε και είπαμε ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!! Η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι ήταν η απόλυση μιας συναδέλφου που εργαζόμαστε μαζί , οι περισσότεροι για πάνω από 20 χρόνια και είπαμε ως εδώ. Κάναμε υποχωρήσεις στο όνομα μην χάσουμε τις θέσεις εργασίας και τώρα μας απολύουν. Αποδεικνύεται ότι με το να επιλέγουμε το μικρότερο κακό δεν κερδίζουμε τίποτα, παρά μόνο τους λύνουμε τα χέρια να μας πατήσουν κάτω.
Συνάδελφοι, εμείς είμαστε αποφασισμένοι, να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους την επαναπρόσληψη της συναδέλφου μας, την αποκατάσταση των μισθών μας με βάση την κλαδική σύμβαση του εμπορίου του 2011. Επίσης δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό από κανέναν να πληρώνεται με λιγότερα χρήματα επειδή είναι κάτω των 24ωρων ετών. Να Σταματήσουν οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης. Αυτά τα αιτήματα πρέπει να γίνουν αιτήματα όλων των εργαζομένων των ΕΧΤRΑ όλων των εργαζομένων που εργάζονται στο εμπόριο.
Συνάδελφοι, η εργοδοσία προχώρησε σε 170 απολύσεις και έχει σκοπό να προχωρήσει και σε άλλες. Σε αυτή την κατάσταση πρέπει να απαντήσουμε οργανωμένα συλλογικά με αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Να μην επιτρέψουμε άλλους άνεργους!! Ας γίνει ο αγώνας μας παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους των ΕΧΤRΑ και να μην μπορέσει η εργοδοσία να προχωρήσει τα σχέδιά της. Αποδείξαμε με τον μέχρι τώρα αγώνα μας ότι έχουμε την δύναμη να στριμώξουμε την  εργοδοσία, έτσι με την μαζική μας συμμετοχή στην απεργία και την έκφραση αλληλεγγύης από τους εργαζόμενους-καταναλωτές η εργοδοσία χάνει τα κέρδη της και προσπαθεί με διάφορους τρόπους να μας παραπλανήσει και να σπάσουμε τον αγώνα.
Όμως είμαστε αποφασισμένοι ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ, ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΙΣΤΕΨΑΝ, ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου