Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013

ΣΤΟ 27% Η ΑΝΕΡΓΙΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ


Νέα αύξηση σημείωσε η ανεργία το Νοέμβρη του 2012 στην Ελλάδα, με το ποσοστό της να ανέρχεται σε 27%, έναντι 20,8% το Νοέμβρη του 2011 και 26,6% τον Οκτώβρη του 2012, σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ.
Η δημιουργία στρατιών ανέργων και η αύξησή τους κάθε μήνα, αποδεικνύει πόσο ψεύτικοι είναι οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης ότι με την συντριβή των μισθών και την δουλειά λάστιχο για τους εργαζόμενους θα επέφερε μείωση της ανεργίας.  0ι 1.500.000 άνεργοι, πρέπει να μην μείνουν ανενεργοί από τους κοινωνικούς αγώνες. Να αγωνιστούν μαζί με τους εργαζόμενους για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και οι εργαζόμενοι να αγωνιστούν  μαζί με τους άνεργους για το δικαίωμά τους στην εργασία, στην παροχή επιδόματος ανεργίας, στο πάγωμα των δανείων, στην απαγόρευση των κατασχέσεων, στην απαγόρευση της διακοπής νερού και ηλεκτροδότησης Όλοι μαζί εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, επαγγελματίες, αγρότες στην απεργία στις 20 Φλεβάρη διαδηλώνουμε ενάντια στην σφαγή των δικαιωμάτων μας.

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328
Mail: eklgr@otenet.gr , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 9:30π.μ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

Το κλείσιμο των γραφείων των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ στην Κερατέα είναι άλλη μία κίνηση που ταλαιπωρεί και επιβαρύνει τους εργαζόμενους και συνταξιούχους του ασφαλιστικού ταμείου. Την διάλυση των υποδομών που εξυπηρετούσαν διοικητικά τους εργαζόμενους θα ακολουθήσει και το κλείσιμο των ιατρείων στην περιοχή της Κερατέας. Σε αυτή την προσπάθεια της κυβέρνησης και της διοίκησης του ΙΚΑ πρέπει να αντισταθούν και οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ που πρέπει να υπερασπιστούν τις οργανικές θέσεις που χάνονται και να απαιτήσουν να μην απολυθούν οι 500 συνάδελφοί τους του διαγωνισμού 9Κ που είχαν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ του 2008. Να σημειωθεί ότι μόνο στο περιφερειακό Υποκατάστημα Συντάξεων του ΙΚΑ επί της Νικηφόρου 14, στην Αθήνα, από τους 59 εισηγητές για απονομή συντάξεων οι 23 είναι εργαζόμενοι μέσω του διαγωνισμού 9Κ, που απολύονται τη Δευτέρα. Ο καθένας από τους 59 εισηγητές έχει υπ' ευθύνη του 1.500 υποθέσεις!!!.
Οι προσπάθειες να στρογγυλευτεί το πρόβλημα με δήθεν υπάλληλο που θα εξυπηρετεί μέσα από τα γραφεία του ΚΕΠ μετά από παρέμβαση του Δήμου, θα δημιουργήσει επιπρόσθετα προβλήματα στους ασφαλισμένους γιατί και στην ουρά θα περιμένουν και δεν θα εξυπηρετούν τε, με αποτέλεσμα στο τέλος να τους στέλνουν στα γραφεία του ΙΚΑ στο Λαύριο.
Απαιτούμε:
·      να μην κλείσει το υποκατάστημα στην Κερατέα,
·      να μην απολυθούν οι 500 εργαζόμενοι του ΙΚΑ που είχαν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ του 2008
·      Να γίνουν επιπλέον προσλήψεις για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων   
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου θα προβεί την Δεύτερα 18 Φλεβάρη 9:30π.μ σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα στην Κερατέα και καλεί τον λαό να συμμετέχει. 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Λαύριο 15-2-2013