Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ ΣΤΗ ΜΑΝΩΛΑΔΑ ΗΛΕΙΑΣ


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου, καταδικάζει την δολοφονική επίθεση μπράβων- επιστατών μεγαλοπαραγωγού-καπιταλιστή στην Μανωλάδα Ηλείας, ενάντια σε συναδέλφους μας που απαιτούσαν το αυτονόητο να πληρωθούν δεδουλευμένα 6 μηνών. Το καθεστώς που κυριαρχεί στην περιοχή με τους συνάδελφους μετανάστες από το Μπαγκλαντές είναι γνωστό. Ζουν σε τρώγλες κάτω από άθλιες συνθήκες και δουλεύουν από ήλιο σε ήλιο με μισθούς ψίχουλα, χωρίς δικαιώματα, με τους επιστάτες πάνω από τα κεφάλια τους με καραμπίνες και ρόπαλα να τους απειλούν. Αυτοί λοιπόν οι εργάτες,  απαίτησαν να πληρωθούν τα μεροκάματα του τρόμου. Αντί για χρήματα τους «αντάμειψαν» με πυροβολισμούς. Τεράστιες ευθύνες έχει η κυβέρνηση που έχει δείξει τον δρόμο στους καπιταλιστές πως πρέπει να αντιμετωπίζουν τους εργάτες όταν εκείνοι αντιστέκονται. Τα παραδείγματα «πυγμής» «αποφασιστικότητας» από το αστικό κράτος  είναι πολλά, τα ΜΑΤ στάλθηκαν να χτυπήσουν εργάτες στη  Χαλυβουργία, ΑΓΝΟ, Ναυτεργάτες κ.λ.π. Οι καπιταλιστές αποθρασυμένοι από το «Νόμος και τάξη» των αφεντικών, παίρνουν πλέον την κατάσταση στα χέρια τους και στέλνοντας τα μαντρόσκυλά τους χτυπάνε εν ψυχρό ταλαιπωρημένους εργάτες. Για να γίνει πιο «ελαφρύ» το όπλο του μπράβου και να σηκωθεί απέναντι στους απελπισμένους, έχει γίνει η κατάλληλη ιδεολογική παρέμβαση στα μυαλά τους με την φασιστική αντίληψη του διαχωρισμού των εργατών σε Έλληνες και Μετανάστες, σε αυτούς που αγωνίζονται και τα «καλά παιδιά», στους κομουνιστές και τους «εργάτες που στηρίζουν την οικονομία», στους ανθρώπους και τους υπανθρώπους κ.λ.π. Να γιατί είναι χρήσιμος ο φασισμός για να διαχωρίζει τους εργάτες και να κερδίζουν τα αφεντικά. Γι΄ αυτό ο φασισμός είναι χρήσιμος για το σύστημα, γι΄ αυτό τον τρέφει, να γιατί όλοι οι φασίστες είναι παιδιά των καπιταλιστών.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα από αυτή την επίθεση. Ότι σήμερα ήταν οι εργάτες γης, αύριο θα είναι οι εργάτες ενός εργοστασίου ή οι άνεργοι που θα διεκδικούν να ζήσουν, γι’ αυτό χρειάζεται απάντηση με οργάνωση όλων των εργαζομένων στα σωματεία τους, ανεξάρτητα, φυλής, θρησκείας, εργασιακής σχέσης, για να ύπαρξη ένα ισχυρό κίνημα που θα αποτινάξει πάνω από τον σβέρκο μας τα παράσιτα σαν τους μεγαλεμπόρους φράουλας που πεινούν αίμα εργατών.
Όλοι στην Απεργία της Πρωτομαγιάς την Μ. Τετάρτη 11π.μ στο Άγαλμα Μεταλλωρύχων στο Λαύριο.
Συμπαράσταση στους συνάδελφους εργάτες γης της Μανωλάδας. Τιμή και δόξα στους ήρωες της τάξης μας. Συνεχίζουμε στα βήματα των εργατών του Σικάγου ενάντια στην σύγχρονη σκλαβιά.
Λαύριο 18-4-2013

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 1Η ΜΑΗ


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ 11π.μ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ (ΑΓΑΛ. ΜΕΤ/ΡΥΧΩΝ)

Οι εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγου δείχνουν το δρόμο των αγώνων απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι, άνεργοι

Κάντε την απεργία της πρωτομαγιάς, μέρα αγωνιστικής διεκδίκησης και εκδήλωσης της αγανάκτησης και της οργής σας. Πυκνώστε τις γραμμές των σωματείων, μπείτε στους συλλογικούς αγώνες με πίστη στο δίκιο σας. Να πούμε όχι στα σύγχρονα εργασιακά κάτεργα, στη σύγχρονη δουλεία. Να βροντοφωνάξουμε πως «δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε».

Η πρωτομαγιά είναι μέρα αγώνα! Μέρα διεθνιστικής αλληλεγγύης βαμμένη με το αίμα των εργατών του Σικάγου, των αμέτρητων θυσιών και των αναρίθμητων ηρώων της εργατικής τάξης που έπεσαν στις συγκρούσεις της ταξικής πάλης. Μέρα που οι εργάτες σε όλο τον κόσμο δείχνουν τις γροθιές τους, επιδεικνύουν στους εκμεταλλευτές τη δύναμη τους. Μέρα που προβάλλονται τα σύγχρονα αιτήματα των εργαζομένων για αξιοπρεπή ζωή, αιτήματα ανακούφισης της εργατικής οικογένειας από τα βάρβαρα μέτρα των μονοπωλίων και του πολιτικού προσωπικού τους.
 Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δε χαρίστηκαν, δεν παραχωρήθηκαν από τους εκμεταλλευτές, από κυβερνήσεις και κοινοβούλια. Κατακτήθηκαν με αδιάκοπους σκληρούς αγώνες, με οργάνωση και αντοχή.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! Η 1η ΜΑΗ είναι απεργία.

Τα μηνύματα της πρωτομαγιάς να μπουν μέσα στους τόπους δουλειάς.
Να περάσουν τις πύλες των εργοστασίων, να γίνουν μάθημα σε κάθε σχολείο και σχολή.

Οι σταθεροί σχεδιασμοί ευνουχισμού της εργατικής πρωτομαγιάς και η προσπάθεια εκφυλισμού της, από την εργοδοσία και την κυβέρνηση, δε θα περάσει! Ο τρόμος που νιώθουν μπροστά στο δέος των αγώνων που βάζουν σε κίνδυνο την κυριαρχία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, να μεγαλώσει. Η μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού έχει το δίκιο και τη δύναμη να ανατρέψει σχεδιασμούς, να δημιουργήσει τριγμούς στην εξουσία των εκμεταλλευτών μας.

Όχι άλλες θυσίες για τα συμφέροντά τους!
Ανάπτυξη για το λαό και όχι για τα κέρδη των μονοπωλίων

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες
Είναι καθήκον σήμερα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να πάρουμε την ατομική και συλλογική ευθύνη. Η ανακούφιση και η λύτρωση από τη θηλιά στο λαιμό της εργατικής-λαϊκής οικογένειας δε θα έρθει αυτόματα, δε θα πραγματοποιηθεί μονομιάς. Δε θα γίνει χωρίς την παρέμβαση του λαού στις εξελίξεις, τη συμμετοχή των εργαζομένων στις συλλογικές διαδικασίες, την οργάνωση στα σωματεία, τη σύγκρουση στους τόπους δουλειάς.
Στις σημερινές συνθήκες υπάρχουν αιτήματα αναχαίτισης της επίθεσης που απαντούν στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Αιτήματα που πρέπει να γίνουν κτήμα των εργαζομένων, να μπουν στη ζωή των σωματείων, να παλεύονται χωρίς ηττοπάθεια στα εργοστάσια και στους τόπους δουλειάς.
Εμείς έχουμε τη δύναμη! Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά!
Δεν υπάρχει βήμα πίσω από το αίτημα για σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους και όλες, με κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, με υπεράσπιση του λαϊκού εισοδήματος.
Κανένας εργαζόμενος να μη δουλεύει χωρίς συλλογική σύμβαση. Να καταργηθεί ο άθλιος διαχωρισμός των εργαζομένων με βάση την ηλικία.
Κανένας νέος εργάτης να μη δουλεύει για ψίχουλα, κανένας εργαζόμενος σπουδαστής με βάση την πρακτική του να μη δουλεύει για ένα κομμάτι ψωμί.

Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων ανεργίας, της τζάμπα εργασίας στις επιχειρήσεις, της δουλειάς χωρίς δικαιώματα με ημερομηνία λήξης.
Να δυναμώσει το πλέγμα προστασίας της εργατικής-λαϊκής οικογένειας, της εργαζόμενης γυναίκας.
Να αγωνιστούμε για σύγχρονη αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους, για δημόσια καιδωρεάν Παιδεία σε όλες τις βαθμίδες
Να υπερασπιστούμε τα ταξικά μας αδέλφια, να δυναμώσει η κοινή οργάνωση και πάλη Ελλήνων και μεταναστών κατά της βαρβαρότητας και της εξουσίας των μονοπωλίων, ενάντια στον ρατσισμό και την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, ενάντια στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού και του πολέμου.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ισχυρό από τη δύναμη του εργατικού λαϊκού κινήματος!

Δεν υπάρχουν περιθώρια για μικρές ή μεγάλες νίκες αν δε στρέψουν οι εργαζόμενοι τα όπλα τους απέναντι σε αυτούς που σήμερα μας εξαθλιώνουν, κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε, είναι οι κερδισμένοι της κρίσης και των μέτρων, μας απειλούν και μας εκβιάζουν με την πείνα για να σκύψουμε το κεφάλι, να ζούμε γονατιστοί.

Σήμερα χρειάζεται κίνημα που θα πετάξει από πάνω του τα παραπλανητικά συνθήματα για δήθεν καλύτερη διαπραγμάτευση με την ΕΕ, για πιο ανθρώπινη διαχείριση του εκμεταλλευτικούς συστήματος. Χρειάζεται κίνημα ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής του ευρωμονόδρομου και των μνημονίων, καμιά αναγνώριση από το λαό του χρέους και των ελλειμμάτων, έξοδο από την λυκοσυμμαχία της ΕΕ.
Κίνημα οργανωμένο και προσανατολισμένο απέναντι στην εργοδοσία, τους νόμους και το κράτος της, μαζικό, οργανωμένο στον τόπο δουλειάς και τον κλάδο. Κίνημα απαλλαγμένο από τους ανθρώπους της εργοδοσίας, που θα στηρίζεται και θα αναπτύσσει την κοινωνική συμμαχία, που δε θα παλεύει μόνο για επιμέρους, προσωρινές και αμφίβολες βελτιώσεις αλλά για το σύνολο των αναγκών της λαϊκής-εργατικής οικογένειας, κίνημα που θα βάζει στην ημερήσια διάταξη το ερώτημα ποιος είναι ο παραγωγός του πλούτου, να φέρνει στην επιφάνεια το ερώτημα ή εμείς ή τα μονοπώλια.
Κίνημα που θα απαντάει με αγώνες σε κάθε τόπο δουλειάς και εργοστάσια, με πολλαπλασιασμό των πρωτοβουλιών σε κλαδικό και τοπικό επίπεδο από σωματεία και λαϊκές επιτροπές, που θα φρενάρουν και θα σταματούν στην πράξη τα μέτρα πτώχευσης του λαού μας. Κίνημα που θα στέκεται κόντρα στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, στις φωνές της ταξικής συνεργασίας και των κοινωνικών διαλόγων.

Να συγχρονιστεί το βήμα των εργαζομένων με το βήμα όλων όσων πλήττονται και βασανίζονται από τη δικτατορία των μονοπωλίων.

Να δυναμώσει το μέτωπο πάλης εργατών, υπαλλήλων του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, γυναικών στη γραμμή της πάλης για την υπεράσπιση και της πιο μικρής κατάκτησης της εργατικής τάξης και του λαού. Να δυναμώσει η κοινωνική συμμαχία των λαϊκών στρωμάτων, να συγκεντρώνονται δυνάμεις ενάντια στα μονοπώλια, να ανοίγει ο δρόμος για πιο βαθιές αλλαγές.
Να σηκωθούν ψηλά οι σημαίες του αγώνα, οι σημαίες της ταξικής πάλης!
Στον κόκκινο δρόμο των εργατών του Σικάγου και των αγωνιστικών παραδόσεων του λαού μας, συνεχίζουμε ανυποχώρητα για την οργάνωση του λαού μας

Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ (ΑΓΑΛ. ΜΕΤ/ΡΥΧΩΝ)
Απρίλης 2013