Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΟΥΝΙΟ. ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ


Λαύριο 7-2-2014

Ο λαός της Λαυρεωτικής, έχει τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειοψηφία τους λαού της χώρας μας. Ανεργία, φτώχια, μισθοί πείνας είναι αυτά που κυριαρχούν. Σε αυτά έρχεται να προστεθεί και ένας γενικός κοινωνικός αποκλεισμός  από υπηρεσίες που έκλεισαν και μεταφέρθηκαν σε απόσταση μεγαλύτερη των 30 χιλιομέτρων, όπως η εφορία και τα γραφεία της ΔΕΗ, αλλά και από υπηρεσίες που απαξιώθηκαν όπως η Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που για να βρεις γιατρό αναγκάζεσαι να μεταφέρεσαι πολλές φορές μέχρι τα νοσοκομεία της Αθήνας.
Η συγκοινωνία για επαφή με τις ευρύτερες περιοχές γίνεται μόνο με τα ΚΤΕΛ και είναι υποτυπώδης, δεν εξυπηρετεί και είναι πανάκριβη. Η αδυναμία των περισσότερων να συντηρήσουν τα αυτοκίνητά τους, εξαιτίας της φοροληστείας, των τελών κυκλοφορίας και των ασφαλίστρων, έφερε μπροστά στο πρόβλημα μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας, που ακόμα και η εύρεση εργασίας γίνεται γολγοθάς, και η πρόσβαση σε αυτήν πολλές φορές αδύνατη.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου απαιτεί:
·      Την άμεση επέκταση της αστικής συγκοινωνίας μέχρι το Σούνιο.
·      Να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο πλέγμα αστικών συγκοινωνιών σε όλη την Αττική, ώστε να συνδεθούν όλες οι περιοχές και να γίνει προσβάσιμη η εργασία για τον καθένα.
·      Να προχωρήσει άμεσα η επέκταση του ΜΕΤΡΟ μέχρι το Λαύριο.
·      Όλες οι συγκοινωνίες να είναι δημόσιες, χωρίς ιδιώτες, με φτηνό εισιτήριο. και με δωρεάν χρονικές ζώνες.
·      Δωρεάν μετακίνηση των ανέργων, φοιτητών, μαθητών.
·      Να καταργηθούν όλα τα διόδια
·      Έργα και υποδομές που πρέπει να αναλαμβάνει το κράτος, χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος.
Όλοι οι εργαζόμενοι έχουμε χρέος και καθήκον να συγκρουστούμε με τη συνεχόμενη και επικίνδυνη κατρακύλα στις συνθήκες της ζωής μας.
Κανένας δεν μπορεί να είναι ανοργάνωτος και να βρίσκεται έξω από τη συλλογική δράση.
Κανένας μόνος του.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου