Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΛΑΥΡΙΟ 23-11-15


ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ Ε.Α.Σ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ


Τα τελευταία χρόνια οι εξελίξεις στην Αμυντική βιομηχανία είναι γνωστές. Ακολουθείται η συστηματική απαξίωση της παραγωγής, δεν προσλαμβάνεται προσωπικό σε νευραλγικές θέσεις του εργοστασίου, η φύλαξη έχει παραδοθεί στους ιδιώτες οι οποίοι χρησιμοποιούν τις χειρότερες μεθόδους εκβιασμών και τρομοκρατίας ενάντια στο προσωπικό προκειμένου να υποκύψουν και να υπογράφουν ατομικές συμβάσεις και ανεκδιήγητους όρους εργασίας.
Έρχεται τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και αντί να προσλάβει μόνιμο προσωπικό, ακούγεται ότι θα προσλάβει 25 εργαζόμενους 6μηνίτες στον επικίνδυνο χώρο της παραγωγής. Ένας χώρος που για να μάθεις να τον περπατάς με ασφάλεια χρειάζεσαι αρκετό καιρό εμπειρίας. Ή ακόμα χειρότερα να μπάσει τους εργολάβους από την πίσω πόρτα με ακόμα  χειρότερους όρους εργασίας για τους εργαζόμενους.
Την ίδια ώρα που υπάρχουν διάφορες «διαρροές» στο εργοστάσιο,  ότι από μέρα σε μέρα θα έρθουν νέοι συνάδελφοι στην δουλειά, οι οποίοι λέγεται ότι ήδη έχουν προσληφθεί με διαδικασίες που κάνεις δεν γνωρίζει...
Οι θέσεις του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαυρίου είναι σταθερές και ξεκάθαρες. Να αναπτυχθεί η αμυντική βιομηχανία της χώρας για την κάλυψη αποκλειστικά της άμυνας της χώρας. Να προσληφθεί το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, η φύλαξη να γίνεται με ευθύνη του εργοστασίου με φύλακες με μόνιμες σχέσεις εργασίας. Να Σταματήσει η κοροϊδία με τους εργαζόμενους σεκιούριτι που τους εκβιάζουν, να προσληφθούν ως προσωπικό του εργοστασίου με μόνιμες σχέσεις εργασίας.
Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να αποκλείονται οι άνεργοι της περιοχής από την δυνατότητα να εργαστούν χωρίς να υπάρχει κάποια ενημέρωση για προκηρύξεις  θέσεων εργασίας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου