Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΛΑΥΡΙΟ 23-11-15


ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ Ε.Α.Σ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ


Τα τελευταία χρόνια οι εξελίξεις στην Αμυντική βιομηχανία είναι γνωστές. Ακολουθείται η συστηματική απαξίωση της παραγωγής, δεν προσλαμβάνεται προσωπικό σε νευραλγικές θέσεις του εργοστασίου, η φύλαξη έχει παραδοθεί στους ιδιώτες οι οποίοι χρησιμοποιούν τις χειρότερες μεθόδους εκβιασμών και τρομοκρατίας ενάντια στο προσωπικό προκειμένου να υποκύψουν και να υπογράφουν ατομικές συμβάσεις και ανεκδιήγητους όρους εργασίας.
Έρχεται τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και αντί να προσλάβει μόνιμο προσωπικό, ακούγεται ότι θα προσλάβει 25 εργαζόμενους 6μηνίτες στον επικίνδυνο χώρο της παραγωγής. Ένας χώρος που για να μάθεις να τον περπατάς με ασφάλεια χρειάζεσαι αρκετό καιρό εμπειρίας. Ή ακόμα χειρότερα να μπάσει τους εργολάβους από την πίσω πόρτα με ακόμα  χειρότερους όρους εργασίας για τους εργαζόμενους.
Την ίδια ώρα που υπάρχουν διάφορες «διαρροές» στο εργοστάσιο,  ότι από μέρα σε μέρα θα έρθουν νέοι συνάδελφοι στην δουλειά, οι οποίοι λέγεται ότι ήδη έχουν προσληφθεί με διαδικασίες που κάνεις δεν γνωρίζει...
Οι θέσεις του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαυρίου είναι σταθερές και ξεκάθαρες. Να αναπτυχθεί η αμυντική βιομηχανία της χώρας για την κάλυψη αποκλειστικά της άμυνας της χώρας. Να προσληφθεί το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, η φύλαξη να γίνεται με ευθύνη του εργοστασίου με φύλακες με μόνιμες σχέσεις εργασίας. Να Σταματήσει η κοροϊδία με τους εργαζόμενους σεκιούριτι που τους εκβιάζουν, να προσληφθούν ως προσωπικό του εργοστασίου με μόνιμες σχέσεις εργασίας.
Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να αποκλείονται οι άνεργοι της περιοχής από την δυνατότητα να εργαστούν χωρίς να υπάρχει κάποια ενημέρωση για προκηρύξεις  θέσεων εργασίας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΕΡΓΑΤΟΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
ΚΑΛΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΩΡΑ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ...

Ξεκίνησε και φέτος το παιχνίδι της τυφλόμυγας με χορηγό την Ανώνυμη εταιρεία ΔΕΗ. Το παιχνίδι σφύριξε για να αρχίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ως νεόκοποι ιδικοί στο σκότος, παίρνοντας την σκυτάλη και συνεχίζοντας επάξια τον δρόμο των προηγούμενων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ κλπ) Μέχρι τώρα πάντως οι επιτιθέμενοι χάνουν από τις εργατικές γειτονιές γιατί παρ’ όλη την προσπάθεια δεν κατάφεραν να μείνει καμιά οικογένεια στο σκοτάδι. Λίγο οι επανασυνδέσεις του κινήματος, λίγο η μπαλαντέζα του γείτονα, τα παιδιά έχουν φως για να διαβάσουν, έχουν ρεύμα για να ζεσταθούν.
Απάντηση από τους αμυνόμενους για νικηφόρα έκβαση και φέτος είναι η επίθεση, γι’ αυτό ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ* ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ 
·      ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
·      ΚΑΤΩ ΟΙ ΦΟΡΟΙ
·      ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ
·      ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ

*(Η ημερομηνία θα καταλήξει  με βάση τις κινήσεις της κυβέρνησης για ασφαλιστικό και προϋπολογισμό. Η συγκέντρωση την ημέρα της απεργίας θα γίνει 11πμ στο άγαλμα μεταλλωρύχων) Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ