Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

ΣΥΛΛΟΓΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklgr@otenet.gr , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ

ΛΑΥΡΙΟ 7-3-16

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

To Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου, συνεχίζει την συλλογή αλληλεγγύης του λαού της Λαυρεωτικής προς τους πρόσφυγες.
Το πρόβλημα όπως καταλαβαίνουμε όλοι αρχίζει να γίνεται έντονο, αφού οι ιμπεριαλιστές ευρωπαίοι φονιάδες, ανοιγοκλείνουν την κάνουλα του περάσματος των προσφύγων ανάλογα με την ζήτηση σε φτηνά εργατικά χέρια. Αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες είναι να σταματήσει τώρα ο πόλεμος και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ, της ΕΕ  και της Ρωσίας, για να γυρίσουν στις πατρίδες τους. Μέχρι να γίνει αυτό, χρέος όλων μας είναι να τους παρέχουμε τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους.
Η Ελληνική κυβέρνηση έχει καημό που δεν εφαρμόζονται οι αποφάσεις της λυκοσυμαχίας, ενώ έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για να κάνει τις επαναπροωθήσεις , την ίδια ώρα που ετοιμάζονται για νέο κτύπημα στην Λιβύη  και παραπονιέται που η Ευρώπη χάνει τις αξίες της, μάλλον δεν θα έχει ακούσει για τους δύο παγκόσμιους ιμπεριαλιστικούς πόλεμους που έγιναν στην Ευρώπη των αξιών που και η ίδια υπηρετεί. Οι αξίες της Ευρώπης είναι γνωστές, είναι οι ίδιες που στείλαν 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενους στην ανεργία, 8χιλ. στην αυτοκτονία, που ξεκληρίζουν τους αγρότες, που τα νοσοκομεία δεν έχουν φάρμακα και γιατρούς, που τα σχολεία δεν έχουν δασκάλους, συμπυκνώνονται στις τέσσερις ελευθερίες του Μάαστριχτ...
Η βοήθεια συλλέγεται καθημερινά από της 9πμ έως της 1μμ στο Εργατικό Κέντρο Λαυρίου (Δανουκάρα 7)
Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου είναι σε επικοινωνία και με το Κέντρο προσφύγων στο Λαύριο και είναι έτοιμο να παράσχει την Κάθε δυνατή βοήθεια αν χρειαστεί.

Τα υλικά που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη οι πρόσφυγες και μετανάστες

Πάνες για μωρά, μωρομάντηλα, μπιμπερό, σερβιέτες, ατομικές συσκευασίες χαρτομάντηλα, σαμπουάν (μικρή συσκευασία), αφρόλουτρα (μικρή συσκευασία), σαπούνια, οδοντόκρεμες οδοντόβουρτσες, χαρτί υγείας, ξυραφάκια.

Γάλα για βρέφη, γάλα εβαπορέ, έτοιμες τροφές για μικρά παιδιά που δεν χρειάζονται ψυγείο, ατομικά νερά, χυμοί, ατομικές συσκευασίες μπισκότων, κρουασάν, φρυγανιές, ατομικές μαρμελάδες, βούτυρο, ζάχαρη, κονσέρβες.

Κουταλάκια - πιρούνια - πιάτα - ποτήρια μιας χρήσης.
Εσώρουχα ανδρικά - γυναικεία - παιδικά, κάλτσες ανδρικές - γυναικείες - παιδικές, αθλητικά παπούτσια σε όλα τα μεγέθη και σε καλή κατάσταση.

Χαρτί Α4, μαρκαδόροι και ξυλομπογιές. 
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου