Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklgr@otenet.gr , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ
Λαύριο 10/5/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΙΑ ΒΑΣΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Μετά και από το δεύτερο κρούσμα τρομοκράτησης των προσφύγων την Δεύτερα το βράδυ, όπου θρασίμια φασισταριά προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους, με κροτίδες που έριξαν από αυτοκίνητο, πλησιάζοντας στον χώρο εκμεταλλευόμενοι το απόλυτο σκοτάδι και μετά την προσπάθεια προβοκάτσιας με εμπρησμό το Σάββατο, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου, παρενέβη στον χώρο και πήρε βασικά μέτρα προστασίας των προσφύγων.
Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Λαυρεωτικής  έχει ευθύνες για την προώθηση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού μετά από αλλεπάλληλες αποφάσεις που οπλίζουν τους φασίστες. Όλοι μαζί, ήταν που πριν λίγο καιρό έλεγαν, κανένας πρόσφυγας στο Λαύριο, από Νεοδημοκράτες, Πασόκους, και Κάθε λογής αριστερούς, ακόμα και στελέχη του Σύριζα, επιχειρηματολογώντας με την πιο αντιδραστική φασιστική προπαγάνδα «θα μας γεμίσουν αρρώστιες» «Είναι αλλόθρησκοι» κλπ.  Μόνο ο Δημοτικός Σύμβουλος του ΚΚΕ κράτησε αταλάντευτη στάση υπέρ των προσφύγων. 
Οι θρασύδειλοι φασίστες που βάζουν στο στόχαστρο τους ξεριζωμένους και μικρά παιδιά, να ξέρουν ότι είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα τους τρομοκρατήσουν  με δυναμιτάκια, όταν πριν λίγο καιρό έσκαγαν οι βόμβες των Νατοϊκών και των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών στα κεφάλια τους. Το Εργατικό-Λαϊκό κίνημα δεν θα επιτρέψει σε κανένα να ακουμπήσει πρόσφυγα, θα μας βρίσκουν μπροστά τους ακόμα και στον ύπνο τους. Παρακάλια και ευχές δεν τρομάζουν οι οχιές. Τον φασισμό πάτα στον λαιμό.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου