Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΙΟΥΛΗ



Λαύριο 1/7/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 Ιούλη 12 το μεσημέρι.
Αναχώρηση από το Εργατικό Κέντρο 10πμ 

Οι συνθήκες γαλέρας που έχουν δημιουργηθεί στους χώρους εργασίας, με την νομοθετική θωράκιση του «Νόμος είναι το δίκαιο του καπιταλιστή» από τις κυβερνήσεις προηγούμενες και τωρινές, έχει δημιουργηθεί μια άνευ προηγουμένου επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων.
Απληρωσιά δυο, τρεις μήνες ή και περισσότερο, πιέσεις για μείωση των μισθών στα κατώτερα όρια, αυτά των 400 ευρώ, εκμετάλλευση με υπερωριακή απασχόληση χωρίς πληρωμή, κλεμμένες άδειες, ρεπό, αργίες. Οι εκβιασμοί πάνε και έρχονται.
Παραδείγματα:
Στα ΕΑΣ πληρώνονται με έναντι τους χρωστάνε σχεδόν δύο μήνες. Σεκιούριτι στα ΕΑΣ τους χρωστάνε δεδουλευμένα, τους κάνανε πρόταση για 430 ευρώ, αν δεν την δεχτούνε θα τους απολύσουν και θα πάρουν κάτω των 24 ετών, όταν οι εργαζόμενοι είπαν ότι έχουν δικηγόρο, άκουσαν τα χίλια μύρια, μέχρι και ότι «ξέρω που μαίνεται και θα σας κανονίσω». Στο ΚΑΠΕ ΣΟΥΝΙΟ δεν πληρώνουν αργίες, Κυριακές, ρεπό. Στην ΝEW NAVAL (απορρυπαντικά φράγματα θαλάσσης) απέλυσαν εργαζόμενο γιατί εντοπίστηκε πρόβλημα σε μηχανή και  ενημέρωσε το ΚΕΠΕΚ.
Αυτά είναι ένα ελάχιστο δείγμα από τις συνθήκες που επικρατούν στους χώρους εργασίας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ τροφοδοτεί την επιθετικότητα του κεφαλαίου και με νέους αντεργατικούς σχεδιασμούς που έχει ήδη ετοιμάσει και συμφωνήσει με την ΕΕ, το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τους άλλους μηχανισμούς του κεφαλαίου:
                Την απελευθέρωση των απολύσεων που θα διευκολύνει τους επιχειρηματικούς ομίλους να απολύσουν τους εργαζόμενους, που ακόμη διατηρούν ένα μέσο μισθό και να τους αντικαταστήσουν με άλλους που θα αμείβονται με τον κατώτατο της ΕΓΣΣΕ (586 ευρώ και 511 ευρώ για τους ηλικίας κάτω των 25 χρόνων), αλλά και κάτω από αυτόν αν εργάζονται με το σύστημα της μερικής απασχόλησης.
Στην ουσία, ο επιχειρηματίας πληρώνοντας έναν κατώτατο μισθό θα μπορεί να έχει δύο εργαζόμενους στην τιμή του ενός.
                Την κατάργηση των δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων και του καλοκαιριού στον ιδιωτικό τομέα, που θα συρρικνώσει ακόμη περισσότερο το εισόδημα των εργαζομένων και θα στερήσει και τις ελάχιστες δυνατότητες για την κάλυψη βασικών αναγκών.
                Τη νομοθετική κατοχύρωση της ανταπεργίας των επιχειρηματιών, του λεγόμενου LOC AOUT, που θα προσθέσει ακόμη ένα όπλο στα χέρια του κεφαλαίου για να εμποδίσει την ανάπτυξη των αγώνων.
                Τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης, του δικαιώματος της απεργίας, για να μπορούν το κεφάλαιο και οι δυνάμεις που το στηρίζουν σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο ανενόχλητα να υλοποιούν την εγκληματική τους δράση.
Η επίθεση που δεχόμαστε θα συνεχιστεί. Τα αντεργατικά μέτρα δεν έχουν σταματημό.
Έχουμε καθήκον, απέναντι στις οικογένειές μας και τα παιδιά μας, να οργανώσουμε την πάλη ενάντια στην αντεργατική πολιτική και την εξουσία του κεφαλαίου. Να δυναμώσουμε τον ενιαίο αγώνα για να μην περάσουν τα αντεργατικά σχέδια που οδηγούν το συνδικαλιστικό κίνημα και τους αγώνες στο «γύψο».
Να οργανώσουμε την αντίσταση μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο.
Να διεκδικήσουμε καλύτερα μεροκάματα και μισθούς, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των οικογενειών μας.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου, συντονίζει την δράση του με τις ομοσπονδίες και τα συνδικάτα και συμμετέχει στην παράσταση την Δευτέρα 12το μεσημέρι στο Υπουργείο Εργασίας. Αναχώρηση από το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου 10πμ       
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου