Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklgr@otenet.gr , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ
Λαύριο 29/10/2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΟΚΤΩΒΡΗ 8:30πμ στη Στάση των Αμπελοκήπων.

Την Δεύτερα 31 Οκτώβρη η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης περνάει στο σκέλος της δολοφονικής επίθεσης από τα τάγματα εφόδου των χρυσαυγιτών  που είχε γίνει στο Πέραμα ενάντια σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, μέλη και στελέχη του ΚΚΕ.
Ο τρόπος που έδρασαν στις 12 Σεπτέμβρη του 2013 στο Πέραμα, όπως και στις άλλες περιπτώσεις, αναδεικνύουν το δολοφονικό χαρακτήρα της επιθεσης, ενώ η στόχευση σε πρωτοπόρους αγωνιστές που η δράση τους αποτελεί καρφί στο μάτι της εργοδοσίας, επιβεβαιώνουν το ρόλο τους ως τσιράκια του συστήματος.
Η δολοφονία του Π. Φύσσα στο Κερατσίνι, η δολοφονική επίθεση στο Πέραμα , η επίθεση σε Αιγύπτιους αλιεργάτες αποτελούν συνέχεια δεκάδων επιθέσεων κατά μεταναστών, μικροεπαγγελματιών, εργαζομένων, αντιφασιστών.
Αυτός είναι διαχρονικά ο ρόλος των φασιστών-ναζιστών στην ιστορία. Προσφέρουν σε συνθήκες συντριβής των δικαιωμάτων του λαού, υπηρεσίες στην μεγαλοεργοδοσία υπηρετούν την καπιταλιστική βαρβαρότητα, τρομοκρατούν το εργατικό-λαϊκό κίνημα, χτυπάνε τμήματα της κοινωνίας υποδεικνύοντας τα ως την αιτία του κακού. Ποιος φταίει που οι καπιταλιστές κλείνουν τις επιχειρήσεις; για τους αστούς και τους φασίστες φταίνε οι εργάτες που διεκδικούν να ζήσουν αξιόπρεπος, τι φταίει για την ανεργία που φέρνει η κρίση των καπιταλιστών; για τους αστούς και τους φασίστες φταίνε οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους γιατί γίνονται πόλεμοι για την κερδοφορία των καπιταλιστών.
Η μήτρα που γεννά τον φασισμό είναι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, μπορεί να αντιμετωπιστεί από την αστική δικαιοσύνη που υπηρετεί τους νόμους που εξασφαλίζουν την λειτουργία του συστήματος; Μόνο η ταξική πάλη και το οργανωμένο εργατικό κίνημα μπορεί να απομονώσει και να ξεριζώσει τον φασισμό σε γραμμή ρήξης με την γενεσιουργό αιτία της ύπαρξης της φασιστικής ιδεολογίας, το εκμεταλλευτικό σύστημα.
Το πρωί της Δευτέρας εργαζόμενοι και άνεργοι από την Λαυρεωτική θα είμαστε στην διαδήλωση ενάντια στους εγκληματίες φασίστες, ναζιστές.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου