Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklgr@otenet.gr , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ
Λαύριο 2/9/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί
Οι έμποροι φωνάζουν γιαγορές
Οι άνεργοι πεινούσαν
Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται”
Μπρεχτ (Γερμανικό εγχειρίδιο Πολέμου)1939

Το ποίημα του Μπρεχτ επίκαιρο όσο ποτέ δείχνει τις νομοτέλειες του ιμπεριαλισμού. Ανταγωνισμοί, κέρδη για τα μονοπώλια, ανεργία,  φτώχεια,  πόλεμο και θάνατος για τους λαούς.
Η Ζωή, μας ανήκει και πρέπει να την διεκδικήσουμε, να παλέψουμε ως ένας άνθρωπος για να βγούμε νικητές. Οι προηγούμενοι μήνες έφεραν πολύτιμα συμπεράσματα των αγώνων της εργατικής τάξης μαζί με τους μικρομεσαίους της πόλης και του χωριού. Η κοινωνική συμμαχία σε αντιμονοπωλιακή βάση σε βάση αμφισβήτησης της κυριαρχίας των μονοπωλίων , είναι ο δρόμος που θα Ανοίξει το μέτωπο για την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων, των μισθών, των επιδομάτων. Έχουμε την δύναμη. Μπορούμε να γκρεμίσουμε την φόροληστεία να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους να μην χαθεί κανένα σπίτι, κάνεις χωρίς ρεύμα και νερό.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την φιλομονοπωλιακή πολιτική των προηγούμενων και μοιράζει μια θέση εργασίας σε δυο, τρεις εργαζόμενους, την ίδια ώρα που τους εκβιάζει με διακοπή ηλεκτροδότησης, του νερού πλειστηριασμού της κατοικίας τους. Η «δίκαιη ανάπτυξη» δεν είναι παρά μια υπόσχεση στους «επενδυτές» για ζεστό χρήμα από την ληστεία του λαού και φτηνή εργατική δύναμη για το μέγιστο κέρδος.
Δεν υπάρχει ώρα για χάσιμο. Τα νέα μέτρα που ετοιμάζονται να φέρουν στα εργασιακά και στον συνδικαλιστικό νόμο μας πάνε στην δεκαετία του 60.
ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 7μμ στην Ομόνοια. Αναχώρηση 5μμ από άγαλμα Μεταλλωρύχων
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklgr@otenet.gr , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ
Λαύριο 1/9/2016


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Το Εργατικό Κέντρο  Λαυρίου, καταγγέλλει την απαράδεκτη προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  να μετατρέψει το επίδομα των ανέργων σε επίδομα ενίσχυσης των βιομηχάνων. Αυτό που προσπαθούσε και δεν κατάφερε να Κάνει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έρχεται να το υλοποιήσει η κυβέρνηση της βρόμικης δουλειάς.
Αυτό το μέτρο έχει πολύπλευρους στόχους, την ενίσχυση με ζεστό χρήμα των επιχειρηματιών, το χτύπημα των κλαδικών μισθών, την ομηρία χιλιάδων ανέργων και εργαζομένων οι οποίοι θα «απολύονται» και θα επαναπροσλαμβάνονται με το επίδομα ανεργίας.
Αν νομίζουν κάποιοι εργαζόμενοι-άνεργοι ότι το βαρέλι έχει πάτο, κάνουν λάθος! Η «δίκαιη ανάπτυξη» του ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει στην μέγιστη κερδοφορία του κεφαλαίου, χτυπώντας περαιτέρω την αξία της εργατικής δύναμης.
Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να διεκδικήσουμε:
·      Άμεση κάλυψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία.
·      Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ.
·      Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες.
·      Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ίδιους και την οικογένειά τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
·      Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου, σε ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους.
·      Αναστολή κάθε υποχρέωσης προς τράπεζες και Δημόσιο.
·      Διαγραφή των χρεών από τόκους.
·      Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης.
·      Να σταματήσει το άθλιο καθεστώς των ενοικιαζόμενων εργαζομένων. Να κλείσουν τώρα τα σύγχρονα δουλεμπορικά γραφεία των εταιρειών προσωρινής απασχόλησης.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ