Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΦΛΕΒΑΡΗ 11πμ Στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklavrio@gmail.com , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ
Λαύριο 03/02/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΦΛΕΒΑΡΗ  11πμ Στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

Στην προσπάθεια για επίλυση των οξυμένων προβλημάτων στην Υγεία το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, καλεί σωματεία και εργαζόμενους της Κερατέας να συμμετέχουν σε συγκέντρωση ενημέρωσης για την κατάσταση που επικρατεί και τους τρόπους αντίδρασης μπροστά στην απαξίωση και  παραπέρα εμπορευματοποίηση της υγείας.
Δεν μπορούμε άλλο να ανεχόμαστε την πληρωμή 10 και 20 ευρώ στο κέντρο «Πρίφτη», να μην υπάρχουν βασικές ειδικότητες γιατρών (Καρδιολόγων, πνευμονολόγων, παιδιάτρων κλπ) να κινδυνεύει η 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Λαυρίου εξ’ αιτίας της έλλειψης ιατρικού προσωπικού, να μην υπάρχουν αναλώσιμα και αναγκαία φάρμακα.  Τα προβλήματα τα εκθέσαμε σε συνάντηση στην 1η υγειονομική περιφέρεια, σε παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο και ο εμπορικός σύλλογος Λαυρίου. Η απάντηση ήταν ότι όλα πάνε καλά και μάλλον εμείς κάνουμε λάθος. Όμως τα γεγονότα τους αποκαλύπτουν, μόλις προχτές μεταφέρθηκε μωρό ενός έτους στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου με σπασμούς, δεν υπήρχε παιδίατρος,  δεν είχαν τα απαραίτητα φάρμακα να αντιμετωπίσουν το περιστατικό, ο συνοδός έψαχνε να βρει φαρμακείο, ενώ το ασθενοφόρο θα έκανε τουλάχιστον 1,5ώρα να έρθει.
Η Υγεία του λαού δεν μπορεί να θεωρείται κόστος, δεν μπορεί να μπαίνει σε παζάρια για να σωθούν οι τραπεζίτες. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις σήμερα να παρέχονται υψηλού βαθμού ιατρικές υπηρεσίες σε όλους και δωρεάν. Η επιστήμη και η τεχνολογία, το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, πρέπει να μπουν στην υπηρεσία του λαού και όχι του κέρδους μιας χούφτας παράσιτων.
Απαιτούμε τα αυτονόητα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.
·      Άμεση κάλυψη του ΚΥ Λαυρίου, με ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό προσωπικό, στην λογική του ΚΥ αστικού τύπου παίρνοντας υπόψιν, την αύξηση του πληθυσμού, τις μόνιμες δομές προσφύγων, το λιμάνι, τις επιχειρήσεις της περιοχής και την ανάπτυξη των σύγχρονων ασθενειών.
·      Την λειτουργία του κτηρίου «Πρίφτη» στην Κερατέα ως ΚΥ με τα παραπάνω χαρακτηριστικά που διεκδικούμε για το ΚΥ Λαυρίου.
·      Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας Ιατρικής για όλους, χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος. Κάλυψη όλων των απαιτούμενων ειδικοτήτων εργασίας με σχέσεις μόνιμης εργασίας. Δωρεάν χορήγηση φαρμάκων. Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όλες οι παροχές των Ασφαλιστικών Ταμείων, να περάσουν στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, με χρηματοδότηση 100%.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου