Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ. ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ Κ. ΥΓΕΙΑΣ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklavrio@gmail.com , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ
Λαύριο 14/02/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.
ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ Κ. ΥΓΕΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το πρωί η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Κερατέας, όπου έγινε ενημέρωση για τις εξελίξεις στη Υγεία και για τις αγωνιστικές δράσεις του Εργατικού Κέντρου και άλλων κοινωνικών φορέων για πραγματικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, για Κ. Υγείας στελεχωμένα με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Στην συγκέντρωση συμμετείχαν και αντιπροσωπίες από εξωραϊστικούς συλλόγους και σωματεία. Εκφράστηκε η αγανάκτηση από ένα κόσμο που είναι υποχρεωμένος να πληρώνει 10 και 20 ευρώ στην μονάδα του ΑΕΜΥ (Ανώνυμη Εταιρία Μονάδων Υγείας) στο κτίριο «Πρίφτη» και αποφασίστηκε η συνέχιση του αγώνα για να περάσει στο ΕΣΥ και να λειτουργήσει σαν Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, καθώς και ως μονάδα αποκατάστασης μιας και έχει σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό ο οποίος μένει ανενεργός για χρόνια, με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις για το Κ. Υγείας Λαυρίου.
φωτογραφία από κινητοποίηση τον Φλεβάρη του 2014
Η ανακοίνωση που βγήκε από τον νέο συντονιστή διευθυντή για την προσθήκη 4 Γιατρών (2 παιδιάτρων, 1 καρδιολόγος και 1 γυναικολόγος) είναι μία ανάσα για το Κ. Υγείας, όμως δεν λύνει το πρόβλημα των εφημεριών, οι συγκεκριμένοι γιατροί επί της ουσίας «φιλοξενούνται» στο Κ. Υγείας, ενώ έχουν προσληφθεί για μόνο 8 μήνες για τα κέντρα  φιλοξενίας. Το ότι θα εξετάζουν και τους ημεδαπούς δεν σημαίνει ότι λύθηκαν τα προβλήματα, μιας και σε 7 μήνες οι θέσεις θα είναι και πάλι κενές, ενώ απαιτούνται προσλήψεις γενικών γιατρών και ειδικευόμενων για απρόσκοπτη 24ωρη λειτουργία.
Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, συνεχίζει τον αγώνα για πραγματικά δημόσια και δωρεάν υγεία. Μία υγεία που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες ΠΑΣΟΚ, ΝΔ δεν θέλουν και δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα της υγείας γιατί υπηρετούν τους μονοπωλιακούς ομίλους, την κερδοφορία τους και το άνοιγμα της υγείας στα επιχειρηματικά τους σχέδια.
Για όσους κυβερνητικούς και μη που στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «πολεμούν» την τακτική του Εργατικού Κέντρου, ως μηδενιστική ή αντιπολιτευτική, να τους θυμίσουμε ότι αν και οι ίδιοι ήταν στην αντιπολίτευση πριν κάποια χρόνια όπου το Εργατικό Κέντρο ήταν πάλι έξω από το Υπουργείο Υγείας (επί Υπουργού Γεωργιάδη, ΝΔ) και διεκδικούσε να μην κλείσει το Κ. Υγείας και τότε ήταν απόντες...  
 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

(Φωτογραφίες από κινητοποιήσεις από το 2012, 2014)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου