Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΩΝ.

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: eklavrio@gmail.com , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ

Λαύριο 7-7-17

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΩΝ.

Η ΔΕΗ ΑΕ έχει εξελιχθεί στον μεγάλο τρομοκράτη της λαϊκής οικογένειας. Με τις ευλογίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωράει σε εκβιασμούς αδύναμων οφειλετών και φτάνει σε σημείο να κόβει κατακαλόκαιρο τα ρεύματα από τις κολόνες, δημιουργώντας ασφυκτική πίεση σε ανθρώπους άνεργους και ασθενείς. Με το πρόσχημα του κοινωνικού τιμολογίου, επιτίθενται χωρίς έλεος σε όποιον δεν έχει ενταχθεί σε αυτό, εξ αιτίας κυρίως γραφειοκρατικών διαδικασιών και όχι των αντικειμενικών κριτηρίων.
Οι επιθέσεις είναι καθημερινές και η απαράδεκτη στάση απέναντι στους αποκλεισμένους από το κοινωνικό αγαθό της ενέργειας είναι απαράδεκτη. Χαρακτηριστικά, άνεργος οικοδόμος που το τελευταίο διάστημα εργάστηκε και χρωστούσε 9,500 ευρώ, του ζήτησαν 2800 προκαταβολή και 12 δόσεις τα υπόλοιπα. Έβαλε τα 2,800 και τώρα που έμειναν τα 6000 ευρω, του ζητάνε 2000 προκαταβολή και 12 δόσεις τα υπόλοιπα, ενώ τον ενημέρωσαν να βρει άλλο πάροχο. Ανδρόγυνο, άνεργοι με σοβαρά προβλήματα υγείας, τους έκοψαν το ρεύμα από την κολόνα με λογαριασμό 1,500 ευρώ επειδή ήταν κλειστεί η πόρτα προς το ρολόι. Οικογένεια με παιδί καρκινοπαθή είχε μπει σε ρύθμιση, την έχασε και της έκοψαν το ρεύμα. Ενώ οι επιθέσεις είναι εκατοντάδες καθημερινά.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής που εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις για να φορτώσουν στις πλάτες του λαού την καπιταλιστική κρίση. Αυτή η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί ούτε στις συνθήκες ανάπτυξης, μιας και  αυτή η ανάπτυξη θα στηριχτεί στους μισθούς πείνας, στην απλήρωτη δουλειά, στην ζωή χωρίς δικαιώματα, όπου το ρεύμα θα παραμένει ένα πανάκριβο εμπόρευμα. Γι΄ αυτό χρειάζεται οργάνωση και πάλι για την ζωή που μας αξίζει. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε το 2017 να υπάρχουν άνθρωποι χωρίς πρόσβαση στο κοινωνικό αγαθό της ενέργειας.
Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, καλεί όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, όσους βρίσκονται μπροστά στον αποκλεισμό από το δικαίωμα στην παροχή ρεύματος, σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ στο Κορωπί την Τρίτη 10πμ, να δείξουμε πως δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στην γενικευμένη επίθεση. Το Ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δεν θα επιτρέψουμε να μείνει κανείς χωρίς ρεύμα. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση δίνει φτηνή ενέργεια στα μονοπώλια και ιδιωτικοποιεί την ΔΕΗ  που θα σημάνει παραπέρα αυξήσεις στα τιμολόγια.
Απαιτούμε:
ü  Καμία διακοπή ρεύματος στη λαϊκή οικογένεια.
ü  Απλούστευση και άμεση έγκριση των αιτήσεων για κοινωνικό τιμολόγιο
ü  Να σταματήσει τώρα η απαράδεκτη μεθόδευση αποπομπής των άνεργων οφειλετών από την ΔΕΗ για να ψάξουν να βρουν άλλο προμηθευτή
ü  Να γίνουν 36, 60 και 100 οι δώσεις για όλους τους οικιακούς οφειλέτες
ü  Να μειωθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ
ü  Να μειωθούν τα τιμολόγια τις ημέρες του καλοκαιριού κατά 60% την περίοδο αυξημένων θερμοκρασιών και  ανάλογα τις χειμερινές ημέρες με τις χαμηλές θερμοκρασίες.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 10 ΠΜ ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου